Пожарникар загина при опит да спаси жители, засегнати от мащабните наводнения в

...
Пожарникар загина при опит да спаси жители, засегнати от мащабните наводнения в
Коментари Харесай

Пожарникар загина при наводненията в Южна Германия

Пожарникар почина при опит да избави поданици, засегнати от огромните наводнения в Южна Германия след значителни дъждове , които се чака да продължат през целия ден. Инцидентът се случи в събота вечер, когато избавителна лодка с четирима пожарникари се прекатурна. Тялото на 42-годишния пожарникар беше намерено рано в неделя, заяви представител на баварския град Пфафенбах ан дер Илм , към 50 км северно от Мюнхен, представен от Ройтерс.

Въпреки че общините имаха дни за подготовка за наводненията, избавителните екипи въпреки всичко трябваше да изтеглят стотици хора, откакто водата откъсна някои региони, оповестиха управляващите. " Дължим признателност и почитание на спасителите и помощниците, които се борят с последствията от наводненията на доста места, " съобщи канцлерът Олаф Шолц в обществената мрежа X (бивш Twitter ).

Министърът на стопанската система и вицеканцлер Роберт Хабек даде обещание поддръжка за засегнатите райони по време на посещаване в неделя и означи, че климатичните промени предизвикват все по-сериозни метеорологични феномени. " Природните бедствия постоянно са съпътствали човечеството. Това, което виждаме, е че честотата на тези събития се усилва доста. Рекордни наводнения се случват на всеки няколко години... рекордни превалявания на всеки няколко години, " съобщи Хабек пред публичната телевизия n-tv.

През 2021 година елементи от Европа бяха наранени от огромни наводнения, при които починаха близо 200 души, като. Бедствието беше значително приписано на последствията от климатичните промени и провокира апели за по-строги ограничения за предизвестие и сигурност.
 Няколко ранени при нахлуване с нож в Германия
Няколко ранени при нахлуване с нож в Германия

Полицията е стреляла по нападателя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР